Pasta de dinți naturală preferată #1: Santoral Aromafresh de la Steaua Divina

 Bine v-am regăsit!

    Astăzi vă voi vorbi despre o pastă de dinți pe care o folosesc în prezent de peste 6 luni și pe care doream neapărat să o fac mai cunoscută. Este vorba despre pasta de dinți naturală Santoral Aromafresh de la firma Steaua Divina. Această firma este una românească și din câte am observat din căutările mele produce și tincturi, creme, ceaiuri, uleiuri esențiale, toate naturiste. Înainte de a cumpăra acestă pastă de dinți din întâmplare dintr-un plafar, știam ceva de acestă firmă deoarece cumpărasem produsul Fitofibromstop tot de la ei pentru mama mea. Citisem de Fitofibrom în revista Formula AS și mă gândeam că va fi bun pentru problemele mamei. Nu pot să vă spun o părere despre Fitofibrom deoarece mama a reușit să își rezolve problema înainte să ia acest produs. Dar pasta de dinți Santoral Aromafresh este un produs excepțional.


După cum v-am spus mai sus, eram într-un plafar și mă uitam la pastele de dinți din raft având nevoie să cumpăr una deoarece cea de acasă era pe terminate. Pe vremea aceea mă spălam cu o pastă de dinți de la Vivanatura, firmă tot românească. De la Vivanatura am folosit trei feluri de paste, GennaDent Forte,  Menthol și ultima a fost Argentum. GennaDent Forte a fost prima pastă de dinți de la Vivanatura  pe care am încercat-o dar nu îmi amintesc exact cum mi s-a părut. Cert este că am vrut un gust mai mentolat al pastei așa că apoi am cumpărat GennaDent Menthol. Aceasta a fost acceptabilă, gustul mentolat era potrivit și lăsa o senzație de prospețime. GennaDent Argentum a fost mai mult o curiozitate, are gust de suc acidulat de fructe sau suc la plic sau așa mi se pare mie :)). Argentum a ajuns la mine mai mult din cauză că nu găseam Santoral de la Steaua Divină. Personal, nu mi-a plăcut aroma fructată și nici consistența densă a pastelor de dinți Vivanatura nu o agreez. Avantajos la Vivanatura este prețul lor foarte decent de 10-15 lei.


Acum despre Santoral Aromafresh pot să vă spun că are o consistență mai puțin densă decât cele de la Vivanatura, dar apropiată de cea a pastelor de dinți din comerț. Culoarea ei este cenușiu-verzuie datorită combinației de extracte de plante și argilă, iar aroma ei nu este foarte mentolată, este o aromă echilibrată între mentă și câteva condimente, cuișoare sau anason remarc eu câteodată când mă spăl cu ea. Oricum o să vă arăt lista de ingrediente. Eticheta informează că este o pastă fără fluor, fără parabeni, fara SLS (detergentul care formează spumă în pastele de dinți din comerț), fără silicon, coloranți, PEG și parafină.


Producătorul spune că: SANTORAL AROMAFRESH conține doar ingrediente naturale, fiind realizată pe bază de argint coloidal, argilă și uleiuri volatile. Are un bun efect de împrospătare și igienizare a cavității bucale. Ajută la albirea dinților.


Impresia mea: După 6 luni de folosire continuă, chiar și în prezent, pasta aceasta de dinți cu siguranță are multe ingrediente naturale deoarece am simțit câteodată o schimbare de aromă în funcție de cât de puternice erau uleiurile volatile. Este o pastă care spală foarte bine dinții, iar eu folosesc aceeași cantitate pe care o foloseam la alte paste de dinți, respectiv cât un bob de mazăre. Câtedată face spumă și destul de abundentă, câteodată nu iese spumă deloc. Ador aroma ei echilibrat de mentolată și chiar împrospătează. Albire a dinților nu am remarcat fiindcă eu consum mult ceai dar nuanța dinților mei arată la fel ca și înainte când utilizam alte paste de dinți. Cel mai mare plus al pastei Santoral pentru care v-aș recomanda să o încercați este că m-a ajutat să nu îmi mai sângereze gingiile, ceea ce mi se întâmpla la fiecare periaj, și m-a ajutat în diminuarea apariției unui tartru maroniu pe dinți (pe lângă perierea mai corectă a dinților pe care am învățat-o). 

Prima dată când am achiziționat Santoral Aromafresh prețul ei la plafarul unde am găsit-o a fost de 18 lei. Ultima dată când am recumpărat-o evident a fost mai scumpă, 20 de lei. Dacă aveți o farmacie drmax în orașul unde stați sau în apropiere vă recomand să o căutați pe site-ul lor și să o comandați să vină în farmacie deoarece acolo e cel mai mic preț din câte am observat: 15 lei. Și eu am comandat recent pe drmax o altă pastă de la Steaua Divina pentru că Santoral Aromafresh nu mai era în stoc și nu am avut probleme cu comanda. 

În concluzie, vă recomand Santoral de la Steaua Divina, mai ales că este un produs românesc și merită să susținem firmele românești în vremurile de față.

Ingrediente: 

1. Argintul coloidal - este antimicrobian și ajută la combaterea bacteriilor;

2. Argila - am remarcat că deine un ingredient din ce în ce mai utilizat în pastele de dinți, argila fiind utilă intern în numeroase afecțiuni dar cu siguranță în paste ea are un rol mai mult de liant pentru ca produsul să nu fie foarte lichid;

3. Extractul alcoolic din 39 de plante - din păcate nu sunt menționate plantele

4. Glicerină - foarte des folosită în produse cosmetice și paste de dinți având rol de umectant conform: https://doctoruldedinti.info/compozitia-de-baza-a-pastelor-de-dinti/

5. Sodium chloride - denumirea pentru sare conform: https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Sodium-chloride 

6. Mentha piperita essential oil - ulei esențial de mentă din specia Mentha piperita

7. Pimpinella anisum essential oil - ulei esențial de anason

8. Melaleuca alternifolia essential oil - ulei esențial de tea tree

9. Cinnamomum camphora essential oil - ulei esențial de camfor

10. Eucalyptus globulus essential oil - ulei de eucalipt

Este cât se poate de evident faptul că nu am mai completat de mult timp acest blog cu impresii personale despre produse cosmetice și cu încercări de a analiza pe cât se poate conținutul acestora, dar mi-am promis că încerc să revin treptat în atenția oricui are nevoie de o părere sau mai multe informații despre cosmetice deoarece consumul meu de cosmetice nu s-a diminuat deși mi-am schimbat preferințele și în continuare îmi doresc să fiu o sursă de documentare pentru oricine citește postările care să se distingă prin ceva. Mai mult, știu cât de importante și nelipsite din viața nastră sunt cosmeticile, de orice fel ar fi ele, și de aceea vreau să vă ajut în alegerile voastre și să trag un semnal de alarmă atunci când consider că ar fi tras. Și aici mă refer la scopul pentru care am pornit primul meu blog de păreri despre cosmetice, în wordpress, în urmă cu mulți ani, anume acela referitor la compoziția produselor cosmetice. Eu în prezent înclin către unele produse cumpărate de la plafar, magazine naturiste, produse naturale care se pot prepara ușor acasă și chiar parfumuri naturale. Totuși, dețin și produse cosmetice și parfumuri care se comercializează în magazine de profil și obișnuite și asta mai mult pentru că pentru a trece la total natural, cosmetice, machiaj etc., necesită mult timp sau mulți bani. Sunt sigură că ați observat uneori că anumite produse naturiste sunt mai scumpe, machiajele naturale "ard la portofel" și mai există problema lipsei de diversitate, nu sunt multe firme care le produc iar acele puține firme s-ar putea să nu realizeze produse pe placul nostru.

Cu toate aceste neajunsuri, eu consider că merită să încercăm produse naturiste acceptabile ca preț sau cu prețuri mai mari dar beneficii pe măsură, dacă vrem să spargem cercul acesta vicios în care companiile de cosmetice actuale vând mai mult ambalajul decât produsul! Adică nu toate ingredientele produsului sunt bune pentru corpul nostru, dar ele evidențiază părțile bune și nu pomenesc nimic de efectele rele ale celorlalte ingrediente. Asta am vrut eu mereu să scot la suprafață, fie doar pentru mine, dar aș vrea uneori să arăt și altora perspective diferite asupra produselor pe care le cumpărăm zi de zi și evident decizia finală să fie a dvs. fiindcă noi avem libertate de gândire și toată lumea poate să adune informații și pro și contra pentru ca în final să ia o hotărâre. Suspiciunile pe care le aveam uneori privind unele produse cosmetice din comerț au fost cumva confirmate de o emisiune Imperiul Leilor în care a existat un duel între două femei ce dețineau o afacere de producere a cosmeticelor naturiste, fiecare cu specificul ei. Una dintre ele a povestit că citise studii că actualele cosmetice pe care le folosim din cauza ingredientelor controversate, contribuie la câteva tipuri de cancer. O idee înspăimântătoare dar care merită verificată. Poate voi căuta și eu aceste studii și vi le voi prezenta pe scurt aici.

În acestă ordine de idei, îmi propun aici să vă mai aduc review-uri sau păreri personale despre produse cunoscute, păreri despre produse descoperite mai puțin cunoscute, cu bunele și cu relele lor, analize ale ingredientelor cosmetice pentru a descoperi voi înșivă ce face acel produs și rețete cosmetice reușite  încercate de mine. Pe deasupra, vreau să vă prezint și alte produse naturiste înfară de cele cosmetice pe care le-am încercat și mai doresc să dezbat subiecte legate de industria modei și cărți, adică mai degrabă păreri despre produse comandate pe net.

Comentarii

Postări populare